KAOS & KOS

"A DAY IN THE LIFE"

DOKUMENTARISK 'HJEMME HOS' FAMILIEFOTOGRAFERING


KAOS & KOS

"A DAY IN THE LIFE"

DOKUMENTARISK 'HJEMME HOS' FAMILIEFOTOGRAFERING


KAOS&KOS er min vri på den tradisjonelle familiefotograferingen. Jeg blir en del av deres familieunivers og dokumenterer en hverdag hos dere. Jeg er med på moroa og dokumenterer det som skjer. Ved å alltid lete etter det gode lyset og de spennende komposisjonene gjør jeg alle de små øyeblikkene om til vakre minner. Resultatet er bilder fulle av hverdagsmagi!


Hva er Kaos & Kos?


Kall det gjerne dokumentarisk familiefotografering, eller 'en dag i livet deres' - fotografering. Det har ingenting å gjøre med matchende klær og smiling til fotografen. Det har alt å gjøre med å feire alt det vakre i deres hverdagsliv. Jeg blir en del av deres familie (rotete og fantastisk uperfekt som den sikkert er) mens dere gjør vanlige familieting sammen. Jeg er med i samtalene og i leken, men er ikke påtrengende og forstyrrer minimalt. Ingen får beskjed om å se i kameraet eller å smile. Isteden er jeg der for å lage en bildeserie som forteller en historie om denne tiden i familielivet deres. 


Denne typen fotografering er ekte, spontant, morsomt og vakkert. Det er rom for både tårer og latter, tull og tøys, action og ro, akkurat slik en familiehverdag kan være. Man vet aldri hva som blir resultatet, men jeg kan love at det blir herlige bilder.

Hvordan foregår det?


Jeg kommer og fotograferer en dag i deres familieliv. Jeg fotograferer alle store og små øyeblikk, følelser og alle de små tingene som gjør at dere er dere. Dere gjør vanlige ting sammen, eller finner kanskje på noe litt ekstra artig denne dagen. Det er helt opp til dere! Har dere lyst til å spille spill, gjør det, vil dere bake en kake, nam nam :) Gå en tur med hunden? Flott. Lek, spill, dans, syng, kle dere ut, spis, vask opp, dra på blåbærtur, hogg årets juletre, gjør lekser, bli skitne, ta en pause i sofaen, få besteforeldre eller venner til å komme på beøk. Ingen aktivitet er for vanlig og intet hus for rotete! Les mer om tips til aktiviteter i ofte stilte spørsmål/FAQ. Men husk at det ikke er aktivitetene i seg selv som er viktige.

Hvor?


Som oftest kommer jeg hjem til dere. Der er barna trygge og man har mulighet til å finne på litt av hvert. Vi kan også møtes et annet sted, eventuelt starte hjemme og dra ut etter hvert. Det er ingen fastsatte regler.


Hvem er det for?


Denne typen familiefotografering er for alle som tenker at dette høres morsomt og fint ut! Alle typer familier med barn i alle aldre som ønsker noen ærlige & herlige bilder fra en ganske så vanlig dag i livet deres.

Kaos & kos Priser

Pakke 1

5 timer
80+ redigerte bildefiler
Online bildegalleri
Slideshow
20x20cm album med 10 dobbeltsider

8200,-

Pakke 2

2,5 timer
40+ redigerte bildefiler
Online bildegalleri
Slideshow
20x20cm album med 10 dobbeltsider

6500,-

FAQ

Kan du forklare KAOS&KOS måten å fotografere familier på?

Selvsagt! Dokumentarisk familiefotografering kan vi kalle det. Det er IKKE en vanlig familiefotografering hvor dere poserer og smiler til fotografen. Jeg blir med i familien deres i X antall timer og dokumenterer hverdagslivet deres. På forhånd har dere kanskje tenkt ut et par aktiviteter dere vil gjøre sammen som familie denne dagen. Kanskje noen helt vanlige ting dere gjør ellers, eller kanskje noen litt større/annerledes aktiviteter. Resultatet er masse fine øyeblikk dere imellom, 100% ekte og ærlige.

Hvorfor velge denne typen fotografering fremfor tradisjonell familiefotografering?

Gjennom en slik hverdagsliv-fotografering får dere noen helt unike og fantastiske minner fra denne perioden av livet.  Denne bildeserien vil være som en tidsmaskin tilbake i tid når dere ser på bildene om 10-20-30 år. Barna får være 100% seg selv, noe som gir 100% ekte øyeblikk. Bildene dere sitter igjen med viser kanskje ikke perfekte oppsatte smil, men de viser relasjonene dere imellom og de viser hvor glade dere er i hverandre.

Hva kan vi gjøre når du kommer?

Alt! Veldig gjerne ting dere vanligvis gjør. Det trenger absolutt ikke å være spektakulært. De nære og kjente tingene er ofte de beste. Her er noen forskjellige idéer:

Lage drage - fly dragen
Frokost eller lunsj
Piknik/grilling
Kveldskos
Båttur
Bursdag
Juletrepynting
Fisketur/skogstur
Spille brettspill
En tur ut for å kjøpe is
Ballspill/lek/hagelek
Dans/syng
Bake/lage middag
Bade
Vaske opp
Lesestund
Sykkeltur/skitur
Få beskøk/dra på besøk
Dra til lekeplassen
Vaske bilen
Lek i vannspreder/med såpebobler
Bygge snømann/ake
En dag i fornøyelsespark, akvarium, dyrehage o.l.

Tar du noen vanlige portretter og gruppebilder av oss i løpet av fotograferingen?

Absolutt! Det er ikke hovedfokuset, men vi setter alltid av litt tid til dette!

Hvor i landet fotograferer du?

I utgangspunktet kan jeg reise dit dere bor eller være med dere dit dere ønsker å dra.

Hva om barna våre får et raseriutbrudd?

No worries, Det er sånn livet er, vakkert og fullt av latter, tårer og et og annet raseriutbrudd! Mange barn blir plutselig litt sinna i løpet av en dag sammen, det er naturlig og jeg forventer det. Det er en del av hverdagen og vil på lik linje med smil og kos bli et herlig minne.

Hvordan forbereder vi oss?

Jeg er der for å dokumentere en vanlig dag i familielivet deres, så det er ikke behov for å rydde, vaske, pynte seg eller forberede seg på noe vis. Det er så mange morsomme og koselige detaljer rundt barnas hverdag som kan dokumenteres om dere lar ting "flyte".

Kan vi invitere besteforeldre eller andre venner/familie på besøk mens du er hos oss og fotograferer?

Ja! Helt topp!

Men hjemmet vårt er lite/mørkt/rotete. Vil det bli fine bilder?

Spør meg når vi har kontakt om du er bekymret for dette. Mest sannsynlig går det helt helt fint. Litt rot er bare sjarm, tro det eller ei. Og om dere vil kan vi dra ut av huset for hele/deler av fotograferingen.

Hva skal vi ha på oss?

Ha på dere det dere vanligvis ville hatt på om jeg ikke kom på besøk :) Ikke noe matchende klær. Går barna vanligvis uten bukser, la de gå uten bukser. Har dere på dere pyjamas hele dagen, supert! Si fra så kommer jeg i pyjamas også!